pijnklachten

Chronische pijn en de gevolgen daarvan

pijnklachtenPijn is een mechanisme van het lichaam om aan te geven dat er iets niet helemaal in orde is. Iedereen heeft natuurlijk wel eens te maken met pijn. Als het gaat om acute pijn, dan is het heel goed verklaarbaar waar deze pijn nu precies vandaan komt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er een zwaar voorwerp op een ledemaat is gevallen of dat iemand een snijwond heeft opgelopen.

Dit soort pijn is goed verklaarbaar en gaat na enige tijd na een behandeling ook weer vanzelf weg. Er is echter ook een groep mensen die met zogenaamde chronische pijn te maken heeft.  Hier wordt over gesproken als men minimaal 3 maanden dezelfde pijn heeft. Dagelijks met pijn door het leven moeten is natuurlijk totaal geen pretje, wellicht kunt u zich er iets bij voorstellen. De gevolgen van zulke klachten kunnen enorm groot zijn.

Bijkomende problemen als iemand pijn heeft

De pijn waar iemand mee moet leven is op zich natuurlijk al buitengewoon vervelend, maar er kunnen ook nog andere problemen ontstaan hierdoor. Door de pijn bestaat ook de kans dat iemand in een zogenaamde isolement terecht komt, in angst dat er een pijnaanval komt. Ook willen mensen minder pijn door pijnbestrijding en dat is uiteraard heel begrijpelijk. Men gaat bijvoorbeeld de deur niet meer uit, of kapt alle sociale contacten af. Ook kan men zich steeds vaker ziek melden op het werk, met alle gevolgen van dien.

Het is altijd een goed idee om bij dergelijke chronische pijn de omgeving hiervan op de hoogte te stellen. Sommige mensen zullen wellicht hun trots opzij moeten zetten, maar als men vertelt wat er gaande is, dan is er vaak veel meer begrip vanuit de omgeving. Blijf dus communiceren en zoek naar oplossingen om de bron de chronische pijn weg te nemen. Een behandeling bij Vrij van Pijn is mogelijk een optie om eens naar te kijken.