Kegel oefeningen voor PC spier

dameVoor het trainen van een PC spier zijn specifieke oefeningen bedacht. Het zijn de Kegel oefeningen die vernoemd zijn naar de man die ze bedacht heeft. Met een kegel oefening span te telkens de PC spier aan waarna je deze weer ontspant. Het is precies hetzelfde als het trainen van iedere andere spiergroep. Je kunt deze deze spier te trainen meer controle krijgen, mannen die te snel klaarkomen hebben hier dan ook vaak interesse in.

Dit is dan ook in veel gevallen de reden dat mannen willen weten hoe deze spier te trainen. In principe kan deze gedurende de hele dag getraind worden, bijvoorbeeld als je in de auto zit of op kantoor. De spier zit binnenin, dus niemand hoeft het te zien. Maar overdrijf het vooral ook niet. Net zoals andere spieren heeft ook deze rust nodig om te herstellen.

Een voorbeeld van een dergelijke oefening is dat je op je rug ligt met opgetrokken benen. Je voeten staan plat op de grond, zo dicht mogelijk bij je kont. Vervolgens is het de bedoeling dat je de heupen omhoog duwt en na een paar tellen weer laat zakken. Door deze beweging te maken zal je de PC spier aanspannen en trainen. Zodra je meer controle hebt over de spier, kun je tijdens het vrijen met je partner als het goed is langer doorgaan. Als je iets voelt op komen, dan kun je de spier aanspannen. Dit heeft wat oefening nodig, maar je kunt ook proberen om de spier juist de andere kant op de drukken of te ontspannen. Dit heeft vaak een heel goed effect.