ADD / ADHD komt niet enkel bij kinderen voor

stressDe aandoening ADD of ADHD heeft u vast wel eens van gehoord. De kans bestaat dat u iemand kent die het heeft. Steeds vaker krijgen mensen dit label opgeplakt. Misschien weet u wat het is maar misschien ook niet. De aandoening wordt vaak geassocieerd met drukke kinderen. Beide aandoeningen hebben ermee te maken dat mensen minder goed om kunnen gaan met externe prikkels. Vaak is er minder concentratie bij deze personen. Ze hebben bijvoorbeeld last met leren in de klas. Maar de aandoening komt overigens niet enkel bij kinderen voor. Ook oudere mensen kunnen ermee te maken krijgen.

Alhoewel ADD of ADHD vaak als iets negatiefs gezien wordt, hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Er zitten zeker ook positieve zaken aan. Veel succesvolle mensen hebben ADD. Vaak zijn deze mensen behoorlijk creatief. En bij creatief denken veel mensen natuurlijk aan artistiek en kunst. Maar creatief kan zich ook op een andere manier laten zien. Mensen kunnen behoorlijk anders denken. Ze hebben vaak goede ideeën en kunnen deze ideeën ook tot werkelijkheid maken, mits ze zich ertoe zetten. Veel succesvolle ondernemers hebben de aandoening ook en hebben er heel erg goed mee kunnen leren leven. Sterker nog, sommige schrijven hun succes grotendeels toe aan de aandoening.

Als iemand de aandoening heeft, dan kan er vaak met therapie iets aan gedaan worden. Vaak helpt het als mensen structuur in hun leven hebben. Bijvoorbeeld iedere dag op dezelfde tijd opstaan en andere zaken meer als een routine doen. Dit helpt vaak. Ook kan iemand medicatie voorgeschreven krijgen van een dokter. Veel mensen hebben hier baad bij en in combinatie met therapie zijn er goede resultaten te behalen.

Een middel dat blijkbaar veel mensen met ADD gebruiken is LTO3. Je kunt LTO3 bestellen via het internet. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs voor dat het ook daadwerkelijk effect heeft. Het middel wordt hier als voedingssupplement verkocht (vrij verkrijgbaar) en komt oorspronkelijk uit Canada.