auto checken met kenteken

Kenteken checken met RDW gegevens

auto checken met kenteken Vaak denkt men dat informatie opvragen over een auto heel lastig is. Niets is minder waar. Via de overkoepelende organisatie RDW is eigenlijk alle informatie over een voertuig bekend. Staat er een kenteken op het voertuig, dan weet de RDW er vanaf. Als particulier kun je bepaalde informatie over een auto ook opvragen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een platform zoals www.kentekencheck.nu, een betrouwbare website met veel informatie. Er is een basis check en door een kleine bijdrage te leveren is het mogelijk om nog meer informatie op te vragen. Handig als je bijvoorbeeld informatie over een auto wilt opvragen die je op het oog hebt.

Geschiedenis van de auto, geen persoonsgegevens

Er zijn diverse zaken op te vragen over de auto bij de RDW, het instituut dat dit alles verzameld. Degeschiedenis van het voertuig is in te zien. Dit is overigens algemene data, de persoonsgegevens van de eigeneren zijn niet te bekijken. Wel kunt u zien wanneer de wagen bijvoorbeeld voor het eerst is toegelaten op de Nederlandse weg, hoeveel MRB er moet worden betaald en het aantal PK’s van de wagen. Ook kunt u zien wanneer de algemene periodieke keuring van de auto zal komen te vervallen.

Allemaal best belangrijke zaken als je een andere auto gaat kopen. Vaak is het onderhoud van de auto niet echt inzichtelijk via deze check. Hiervoor kun je bij de verkoper bijvoorbeeld facturen opvragen of in het onderhoudsboekje kijken. Dat onderhoudsboekje is overigens niet 100% betrouwbaar, want mensen kunnen uiteraard zelf ook dingen invoeren in dat boekje. Facturen van de garage zijn over het algemeen een stuk betrouwbaarder.